Černý havran
Kozinova 7
787 01 Šumperk
776560957
www.cernyhavran.cz
Otevírací doba:Po-Čt, Ne 11-22; Pa-So 11-23
Kapacita: 80
Kuchyně: mezinárodní
Denní menu: 70Kč
Speciality: Hovězí steak flambovaný na brandy 260 Kč
Náhoda tomu chtěla, aby nás uprostřed vánočních nákupů v Šumperku přepadly hlad. Dali jsme na doporučení a vydali se do nové restaurace Černý havran. Ta se nachází v Kozinově ulici v nově rekonstruovaném domě v prvním patře. V přízemí je stejnojmená kavárna a nad restaurací jsou pokoje s možností ubytování. Určitě jsme neudělali špatně.
Restaurace má hezký, moderní design s velmi příjemným barevným laděním, ve kterém převládají tóny krémové a hnědé. Prostor působí velmi vzdušným dojmem i díky jedné stěně tvořené řadou velkých oken. Interiér restaurace je rozdělený do hlavní části a galerie. Nespornou výhodou, která zcela jistě ovlivní pozitivně Vaši návštěvu, je fakt že je restaurace zcela nekuřácká. Doufám jen, že jim to vydrží.
Je všední den, 4 hodiny odpoledne, a i proto nemáme problém si najít volné místo. Usedáme k oknu a okamžitě u nás stojí číšník, jehož oblečení také ladí s barvami restaurace. Jídelní lístek je pro mne skutečně příjemným překvapením. Je znát, že ten kdo ho vymýšlel nad ním přemýšlel a snažil se držet současných trendů. Lístek proto neobsahuje žádné nelogické výmysly nebo "rádoby" vtipné popisy jídel. Hlavní nabídka obsahuje spíše mezinárodní kuchyni, nabídka poledních menu je pak spíše česká. Zajímavou věcí jsou doporučená vína pro každé hlavní jídlo. Automaticky dostáváme i vinný lístek, který je také obsáhlý a informačně vyčerpávající, ale ten nejsem schopen zcela ohodnotit. Určitým příslibem kvality je klimatizovaná vinotéka stojící v rohu.
Objednáváme si Hovězí svíčkovou Stroganoff (160 Kč) s rýží (25 Kč) a Kuřecí jehlu s anglickou slaninou, žampióny a červenou cibulkou (99 Kč) a hranolky (29 Kč). Už jak jídla dostaneme je škoda se do nich vůbec pouštět. Prezentace jídel, zejména jehly, je úchvatná. Kuřecí jehly jsou ve skutečnosti dvě, výborně opečené maso se skvěle doplňuje s anglickou slaninou i červenou cibulkou. Hovězí svíčková Stroganoff má úžasnou barvu a ještě lepší chuť ve které je cítit červené víno a smetana. Kousky masa se střídají s žampiony, cibulí a nakládanou okurkou. K přílohám není co vytknout. Jako celek jsou obě jídla dokonalá a mohu je směle doporučit komukoliv. Ač jsou obě jídla podávána s oblouhou, ta plní spíše estetickou funkci a je tvořena pouze tenounkými řezy okurky a mrkve.
Těch pár ztracených procent je zejména za oblohu, která ač vypadala moc hezky, tak chuťově (okurek) nic moc. Další věc, dle mého názoru zcela zbytečná, byl mírný nepořádek za barem, bedny od pití a ubrusy přehozené přes barové stoličky. Ale to jsou jen detaily. Černý havran je od teď pro mne nejlepší restaurace v Šumperku a zcela jistě ji v nejbližší době opět navštívíme.
Zvětšit mapu
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Má úplně první návštěva Černého havrana byla bez jídla. To nestojí za řeč. Při druhé návštěvě jsem si dal kuřecí nudličky na bylinkovém másle zapečené s těstovinami, cherry rajčátky a parmezánem... Jídlo, obsluha, prostředí... nešetřil jsem superlativy. Dal bych snad i 99%. Poslední návštěva byla tristní. Přišli jsme kolem půl deváté večer. Jídlo Srnčí medailonky byly v pořádku, pouze množství konfekčně stavěného muže nemohlo uspokojit. Proto jsme si naplánovali objednat kančí žebra na prkénku. Host u vedlejšího stolu je ani nedokázal sníst. Zeptali jsme se proto, do kolika vaří. Dámská polovina servisu nás utvrdila v tom, že vaří do jedenácti. Chtěli jsme objednat před jedenáctou. O půl jedenácté přišla mužská část servisu s tím, že nás zkasíruje. Na naši výtku, že si chceme objednat a že jsme tedy nespokojeni reagoval pouze větou, že se kolegyně asi spletla.
OdpovědětVymazatDruhá návštěva hořkých 65%
Sory, že ti dělám do řemesla.
Což je ve finále stále hezkých 82%. Ne já tě celkem chápu, myslím si že to je obecně problém podniků, kam nechodí majitel často sám osobně. Nevěřím tomu, že kdyby tam byl, tak Vás odmítne.
OdpovědětVymazat