Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky. Bohužel. Na naše naléhání jsme se vypravili i s rodinou opět do Černého havrana. Vybásnili jsme všem jaká je to výborná restaurace, skvělé prostředí, úžasná kuchyně. Možná jsme měli jít jinam.
Přišli jsme na nedělní oběd a zpočátku jsme byli sami. Už od vchodu nás do nosu udeřila silně nelibá vůně. Řekl bych že odpady procházejí díky mrazům značně zatěžkávací zkouškou. Obsluha přiběhla hned a my se mohli ponořit do vybírání z jídelního lístku. Jako první kolo objednáváme dvě česnekové polévky (30 Kč) a jeden Boršč (45 Kč). Česnečka je podávána s opečenými kousky topinky a chutnala skvěle. Porce Boršče je velkorysá, barva nádherná, opečený toust úžasný a celkově mu nejde nic vytknout.
Nicméně od teď to už nebylo úplně ono. Nejprve nám začla být zima od nohou. Personál se zřejmě rozhodl, že něco udělá s podivným zápachem v místnosti a pustil klimatizaci, jejíž vývod byl přesně pod naším stolem.
Jako další chod jsme si dali Kuřecí jehlu (99 Kč), Steak z krkovice pečený na grilu (145 Kč), Kuřecí nudličky na zelenině zabalené do domácího bramboráku (108 Kč) a Plněné kuřecí prsíčko listovým špenátem, vepřovým masem a tzaziki (144 Kč). K jehle se vracet nebudu, ta jako jediná má plných 100%. Plněné kuřecí prsíčko bylo také výborné, dobře upečené a chutné. Malinkou výhradu si zaslouží tzaziky, které byly dle mého názoru moc vodové. Horší už byla šťáva, která kupodivu chutnala dost stejně jako ta u jehly a navíc bylo poznat, že je z prášku. Steak z krkovice je ohromný, chutná fajn, propečený je dobře, ale bohužel fazolky pečené s anglickou jsou ochucené něčím, co mi k tomu steaku nesedí. Možná to je jen můj názor, ale ty chutě se docela bijí. Ale to nejhorší na konec. Rozhodně každého varuji před domácím bramborákem. Na řezu vypadá jako opečená žlutá hmota, chutná jako slaná buchta a směs kuřecího a zeleniny je bez chuti a nápadu.
Takže shrnuto musím dát za pravdu, že v tomto podniku jedna návštěva nestačí. Bohužel se mi zhroutil sen o výjmečné restauraci v Šumperku a okolí a pokud sem ještě zajdu, tak s jistými obavami.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Za ten bramborák by kuchař zasloužil nakopat do p*dele, tyvoe...
OdpovědětVymazatZdeněk Pohlreich