středa 13. dubna 2011

RestArt - 85%

RestArt
Žižkova 9
789 01 Zábřeh
Tel: 773 610 096
http://www.restart-zabreh.cz
Otevírací doba:
Kapacita: cca 40 míst
Kuchyně: český „mix“
Průměrná útrata: polední menu 63, hlavní jídlo 120 Kč

Na místě bývalé restaurace u Míši, jejíchž existence byla tak krátká, že jsem tam nestačil ani zajít, a ještě bývalejší čínské restaurace Šanghaj je otevřen další podnik se slibným jménem RestArt.

Po příchodu Vás přivítá strohý design prostředí, který vystřídal typicky přeplácaný orientální interiér, a který působí mnohem čistějším a klidnějším dojmem. Výběr z jídelního lístku sice představuje směs různých jídel bez nějaké orientaci na jednotný styl, ale obsahuje několik položek, které se příjemně vymykají, jako například lívanečky s ořechy a smetanou.

Objednáváme si steak se slaninou a hřiby a šťouchaný brambory (cca 130 Kč) a smaženou kuřecí kapsu s balkánským sýrem a olivami, k nim opečené bramborové dukátky (cca 110 Kč). Obě velké porce musí uspokojit i značně hladové strávníky. Výborně propečený steak se úplně skryl pod řádnou vrstvou opečené slaniny a hřibů, jejichž vůně se v okamžiku rozprostřela kolem. Šťavnaté maso pak skvěle doplnily šťouchané brambory se smaženou cibulkou. Podobně výbornou kombinaci představila kapsa smažená v trojobalu s náplní z rozpuštěného balkánského sýra a oliv. Obě jídla byla servírována s oblohou, ze které byly nejlepší dva druhy zelí

Příjemná a rychlá obsluha doplňuje celkově pozitivní dojem z této nově otevřené restaurace, naopak ke škodě přispívají bezohlední kuřáci v nekuřácké části restaurace.


Zvětšit mapu

4 komentáře:

  1. Že jste nestihl předchozí nájemce restaurace, za to buďte rád. Rozlité "kapučíno" bez pěny a chuti, kousky červeného zelí v dalším nápoji, natočení jednoho piva tak 15 minut (u stolu nás bylo 6) a mohla bych bohužel pokračovat dál.
    Restart je určitě příjemná změna. Jídlo podle mě běžná klasika většiny restaurací, co se nabídky týče, kvalita provedení naprosto v pořádku.
    Mě oslovila panenka na brusinkové omáčce, spolustrávníky zase kousky v nivové omáčce. A Vámi zmiňované lívanečky považuji za vynikající. Ochutnala jsem již dvakrát.
    Největší problém vidím také v kuřácích. Obzvlášť v pátek a v sobotu v pozdějších hodinách (to je náš obvyklý čas návštěv restaurací) už je prostor tak nasycen kouřem, že má člověk problém potom trefit ven. Díky tomuhle už nejsme pravidelnými návštěvníky, protože další dva dny slzavých očí nám za tu jednu návštěvu nestojí. Je to škoda - pokud by se zavedl nějaký systém odsávání nebo změnili restauraci na čistě nekuřáckou (kuřácká a nekuřácká část nemá v takto malém prostředí žádné opodstatnění), staneme se opět rádi pravidelnými návštěvníky.

    PS.Na Váš blog jsem narazila náhodou a již delší dobu sleduji. Dnes jsem se poprvé odvážila i okomentovat. Je fajn potkat dalšího "labužníka".

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, další čtenář. Díky moc. A komentovat se nebojte. Snažím se alespoň občas něco novýho připsat, ale někdy to nevyjde.

    Rád uvítám i ohlasy od ostatních "labužníků" :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Prosím o návštěvu a hodnocení Opery v Šumperku pod novým majitelem... Doufám,že nebudete litovat.

    OdpovědětVymazat
  4. Ohledně tý Opery v Šumperku. Je současný majitel/nájemce/provozovatel ten, který byl dříve v restauraci Arte?

    OdpovědětVymazat